Fa només un mes que el càmping calongí Sènia Cala Gogó va guanyar el prestigiós DCC Europa-Preis, un premi europeu que es concedeix a quatre càmpings del continent. A mitjans de gener, Las Dunas, de Sant Pere Pescador va ser escollir com a millor establiment de platja d'Europa. Cinc negocis de la demarcació van rebre les 5 estrelles i 23 més van obtenir el reconeixement de l'ANMW, una influent associació holandesa amb 4,5 milions de famílies associades. A finals de desembre, la FICC va guardonar sis càmpings gironins «pel seu nivell d'excel·lència», d'entre els quals es trobava La Ballena Alegre, de Sant Pere Pescador.

La tendència del sector del càmping gironí sembla ser la d'acumular reconeixements que el situen en nivells de qualitat de primera línia a nivell europeu. Així ho confirma el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra: «Els càmpings gironins, tal com sempre dic, estan jugant la 'Champions' del càmping europeu, i estem molt satisfets d'aquests premis», apunta. «Crec que és molt important valorar l'esforç que estan fent els propietaris dels càmpings, però també hem de valorar la feina que fan els equips perquè els premis no només valoren les infraestructures, sinó tot el conjunt», subratlla Gotanegra, que també és al capdavant de la Federació Catalana de Càmpings.

Des del sector, la valoració és igual de bona. «És fantàstic que es valori la bona feina, i és una prova que demostra la qualitat dels càmpings gironins», celebra Oriol Figueras, gerent del càmping Mas Patoxas, ubicat a Pals. «És una motivació veure que els companys fan la feina ben feta i és un incentiu per aconseguir arribar a l'altura i a les perspectives generades», sosté.

Perspectives per al 2019

Pel que fa a l'inici de la temporada turística, que com cada any ja comença a escalfar motors per Setmana Santa, Figueres es mostra optimista. «L'any passat va ser una mica més fluix que el 2017, però aquest any creiem que pot ser una bona temporada turística», indica. Per la seva banda, Gotanegra es manté en la mateixa línia i augura una temporada «correcta». Tot i així, el president fa un matís i explica que des de fa uns anys ja no es parla de temporades turístiques amb grans augments de percentatges d'ocupació. «Hem de ser realistes», aclareix.

D'altra banda, el càmping gironí cada vegada desperta més interès i guanya projecció internacional. Durant l'últim mes, l'Associació gironina s'ha traslladat diverses vegades a les ciutats europees d'Essen (Alemanya) i Herning (Dinamarca), per tal de promocionar la Costa Brava i assistir a fires especialitzades.

Una de les noves tendències que està experimentant el sector és la seva introducció a l'univers del cicloturisme. És per això que l'associació manté un conveni de col·laboració amb el Consorci de Vies Verdes de Girona, que recentment ha publicat dos estudis que xifren en més de 2 milions d'euros l'impacte econòmic directe pel territori, i més de 270 mil usuaris, confirmant la tendència a l'alta d'aquesta activitat lúdica que molts turistes inclouen a les seves vacances.

Pel que fa al futur, és encara un full en blanc, però el representant es mostra optimista: «el càmping gironí és una família que està molt motivada, que té moltes ganes de fer coses i que compta amb un equip cohesionat i amb bons resultats», conclou.