Art, destresa i confecció artesanal protagonitzen les tendències decoratives d'aquest any, igual que la profusió ornamental, els materials luxosos i els motius geomètrics i vegetals. Així es va poder copsar a l'aparador de tendències decoratives Casa Deco, que va tenir lloc a Madrid. El més destacat és el retorn de dos moviments artístics: Arts & Craft, que defensa la importància dels oficis i l'exigència d'una gran qualitat en els detalls; i Art Decó, un estil que va ser especialment popular en els anys 20 i on s'utilitzen formes i línies simples i colors forts. I és que la tendència està marcada per un retorn als oficis, tenint molt en compte la construcció de cada espai, l'ebenisteria o l'escaiola, sense perdre de vista la riquesa que aporta la tecnologia artesana moderna.

Les formes geomètriques i els jocs de volum són molt utilitzats. Enguany, la decoració mural amb motius vegetals, les cadires amb tèxtils impresos o elements com una làmpara amb forma d'ocell també són molt buscats.

Els colors de moda

Potser per la influència del desig que ens inundi la primavera, els tons pastel prenen l'espai i els roses, suaus i turquesa, i verds selva són les combinacions més nombroses, sense oblidar que com a base hi ha el gris i l'ocre per buscar un punt d'unitat.

La pedra, el vellut i els daurats es converteixen en un triumvirat guanyador per plasmar elegància i sofisticació en molts ambients, on l'alegria i les aus formen part de la decoració de catifes, llums i paper pintat.

Pedra natural i porcellànics

Aquesta temporada la pedra natural i els porcellànics acaparen l'atenció com a materials de tendència per dotar de personalitat i estil cada racó de la llar. La pedra natural, el marbre o el granit, fins i tot els materials de síntesi, s'obren pas en la decoració d'interiors, amb línies innovadores per imprimir caràcter als interiors.

On usar-los? Hi ha una infinitat de possibilitats depenent del material. Es tracta d'un material quotidià, que es pot fer servir més enllà del terra o les parets. Pot brillar també en mobles i objectes decoratius.

Existeixen moltíssims elements de pedra i porcellànics que poden aparèixer a les cases com els perfectes accessoris. Per exemple, una illa central de grans dimensions realitzada en marbre rosa a la cuina.

Es porten els serrells i el vellut

A més de les últimes col·leccions d'importants firmes tèxtils, per la 53a edició de la gran passarel·la de l'interiorisme espanyol es van veure desfilar les últimes tendències a l'hora de vestir les habitacions: cortines, tapisseries i complements que els decoradors han escollit per crear ambients personals i plens d'estil.

El vellut s'incorpora als terres i a les parets per donar un toc suau i acollidor, o a les cortines per donar una dosi d'elegància. Una textura que es pot trobar en diferents estampats. Així mateix, els serrells segueixen sent tendència i arriben a la decoració d'interiors en forma de mobles i complements. Aquestes peces, amb una personalitat arrasadora, són perfectes per posar un toc desenfadat en qualsevol ambient, sense que per això perdin una mica d'elegància.