Els compradors internacionals van representar el 80% del total de les vendes de Lucas Fox durant el 2018. Les nacionalitats més importants van ser els francesos i britànics, els quals van representar més de la meitat de totes les transaccions. També hi ha hagut una creixent demanda per part de clients dels països escandinaus, els Estats Units i Canadà. En quan a la motivació de compra, més de dos terços dels compradors van adquirir una propietat per les seves vacances.

La gran part d'aquest tipus de demanda s'interessava per l'anomenat Triangle d'Or de la Costa Brava: les zones costeres que van des de Calella de Palafrugell fins la platja de Pals.

També s'ha donat un creixement significatiu en el mercat de propietats rurals. Les transaccions per part de clients internacionals interessats en aquesta tipologia de propietat van crèixer en un 20% anual, i en l'actualitat aquest segment de mercat ja representa al voltant d'un 30% de la facturació de les oficines de la Costa Brava i Girona. Gran part del volum de transaccions té lloc en el segment de luxe, en propietats valorades entre 1,2 i 2,5 milions d'euros.

Les estadístiques oficials del Ministeri de Foment confirmen aquesta tendència, mostrant que les transaccions de luxe (vivendes valorades per sobre dels 900.000€) a la província de Girona van créixer un 27% durant els primers 3 mesos del 2018.

«El segment de propietats rurals està enlluernant un perfil de comprador molt específic: els anomenats inversors d'estil de vida amb un alt poder adquisitiu, a la cerca d'una segona residència», explica Tom Maidment, Soci de Lucas Fox. «Durant l'últim any els nostres compradors han inclòs un emprenedor tecnològic mexicà, un inversor interessat en vi­nyes indi, un family office amb seu a Barcelona i diversos executius importants de les principals companyies financeres del món».

Lucas Fox Costa Brava i Girona compten amb tres equips especialitzats en diverses tipologies residencials: rural, de costa i urbà, per poder donar resposta a la diversitat immobiliària i geogràfica de la província de Girona.

«Cada tipologia de producte atrau una forta demanda internacional i la motivació del comprador varia considerablement segons l'àrea específica i el tipus de propietat», agrega Maidment.

«Des de compradors de segona residència de luxe en zones prime de la costa, fins a emprenedors interessats en propietats rurals per establir retirs de ioga de luxe, i entusiastes del ciclisme que compren apartaments al centre de Girona per llogar.

La província de Girona té un atractiu global perquè ofereix una àmplia varietat als seus habitants, tant com a destí coster, d'interior com urbà».

Lucas Fox

Oficina a Begur (Girona)

Carrer de Forgas i Elias, 6, 17255 Begur (Girona)

? 872 22 32 62