El gremi jardiner ha celebrat enguany la trobada més important del sector al Món Sant Benet, a Sant Fruitós del Bages. Més de 150 professionals i representants d'empreses catalanes van participar en una jornada dedicada a compartir coneixements i experiències així com mostrar les noves tendències en el món de la jardineria.

En aquesta edició celebrada el passat 12 de febrer i batejada amb el nom «Biodiversitat als Jardins Mediterranis» l'entitat va centrar les ponències al voltant de la biodiversitat com a eina de sostenibilitat i de gaudi per l'augment de fauna als espais verds.

Una de les més destacades va ser la de l'investigador del Departament de Ciència Animal i Vegetal de la Universitat de Sheffield Ken Thompson, membre del projecte BUGS (Biodiversity in Urban Gardens in Sheffield) a jardins urbans que du a terme aquesta universitat. Thompson va explicar la importància de tenir jardins favorables a la vida silvestre, i va donar consells per fomentar-la de manera fàcil i econòmica.

L'alcalde de Sant Fruitós del Bages, Joan Carles Batanés, va ser l'encarregat d'inaugurar la jornada més important del sector en àmbit català, juntament amb el president del Gremi de Jardineria, organitzador de la trobada, Jordi Bosch. En aquest sentit, el president va assegurar que cada any la celebració d'aquestes jornades supera el nombre de participants, i va xifrar en 30 les empreses assistents. «Fa temps que les empreses de jardineria ens veiem com a col·laboradors, i això és un avantatge per fer créixer el sector», va explicar.