Figueres es convertirà durant quatre dies en la capital enològica de les comarques gironines amb la celebració un any més de la Mostra del Vi de l’Empordà. La fira, que s’ubicarà al bell mig de la Rambla, tindrà lloc del 5 al 8 de setembre i comptarà amb la participació dels principals productors i cellers de l’Empordà. Els amants del vi tenen una cita inaludible aquests dies amb la mostra que celebra ja la seva trenta-cinquena edició en plena forma i amb destacades novetats. La fira s’ha convertit en tota una referència en el calendari i és la millor oportunitat que hi ha per tastar de primera mà l’àmplia oferta dels cellers empordanesos.

La participació serà d’una vintena de cellers però també es podran trobar productes agroalimentaris de la comarca. Una de les novetats d’aquest any és que la Càtedra del Vi i l’Oli de l’Empordà s’implicarà amb la Mostra del Vi amb una decoració visual que retrà homenatge a la figura d’Eduard Puig Vayreda, tota una referència en el món de l’enologia i persona molt estimada que va morir l’abril de l’any passat.

Un altre de les novetats de la present edició és la consolidació de l’acte de benvinguda de la mostra que uneix els sectors vinícola i gastronòmic empordanesos on es lliuraran precisament els premis Lledoner d’Or i Bacus Emporità de la DO Empordà.

Els promotors de la mostra colen continuar treballant en el foment de l’enoturisme i promocionar la marca Empordà a través dels vins de la DO Empordà. Per aquest motiu, es busca promoure la cultura del vi entre el públic, posar en valor el vi de l’Empordà i dotar cada vegada més d’una professionalització de la mostra del vi. En la present mostra també s’ha volgut consolidar un estand-botiga comú de tots els cellers on els visitants podran comprar ampolles de tots els vins presents a la fira. L’espai DO es dividirà en dues sales de tast, una per fer els tastos guiats gratuïts pel públic en general i una segona per fer només els tastos guiats de pagament per a professionals. Els visitants podran adquirir un tiquet degustació per 10 euros que inclourà 6 tiquets de tast de vins, un tiquet de descompte per a la botiga, l’adquisició d’una copa totalment gratuïta personalitzada amb serigrafia, un porta-copes personalitzat i un tast guiat gratuït per l’espai DO. La previsió i les xifres amb les que treballa l’organització és que es puguin comercialitzar uns 7.000 tiquets de degustació amb una previsió de 10.000 visitants. Durant la mostra cal destacar també l’implicació dels comerciants amb un concurs d’aparadors, els hotelers amb promocions especials i els museus amb visites guiades.

Obertura al públic dels estands comercials

El dia 5 la fira estarà oberta de les 6 de la tarda a les 9 de la nit. Divendres 6 l’horari serà de 6 de la tarda a les 11 de la nit. La jornada del dia 7 tindrà horari partit de les 12 a les 2 del migdia i de 6 de la tarda a les 11 de nit i finalment l’últim dia de la mostra el públic la podrà visitar de les 12 a les 2 del migdia i de les 6 de la tarda