El sector nàutic té una cita de nivell a partir d'avui i que s'allargarà tota una setmana, amb la Fira del Vaixell d'Ocasió que se celebrarà al Port d'Empuriabrava. Ubicat en un total de 25.ooo m2 d'espai expositiu del port de la Marina, es tracta del mercat d'ocasió més important de l'Estat espanyol. Els aficionats al mar i a la nàutica recreativa que es desplacin fins al port de la Marina podran visitar més de 450 embarcacions exposades a flot i en sec. El visitant podrà trobar i escollir entre motos aquàtiques, neumàtiques, motores, pesca, velers... amb eslores que van dels 4 als 20 metres. L'organització calcula que el 85% de les embarcacions seran motores i el restant, velers.

Un any més, un total de 39 empreses relacionades amb el món nàutic i que representen el gran gruix d'oferta existent a la província exposaran les seves embarcacions d'ocasió. Un 60% d'aquestes són d'Empuriabrava, mentre que la resta són d'arreu de la demarcació. La gran majoria són concessionaris nàutics de reconegut prestigi que abans de posar les embarcacions a la venda les repassen, pinten i deixen en condicions òptimes per navegar.

A banda de les embarcacions d'ocasió, hi haurà també una gran oferta de producte nou, com ja va succeir en l'edició passada per suplir la reducció del mercat de segona mà, i cada nàutica en podrà incloure fins a un 30% al seu catàleg. Les embarcacions estaran repartides entre l'esplanada de les Palmeres, l'avinguda de Capitania i el tram de sentit dret de l'avinguda Fages de Climent, però també hi haurà vaixells amarrats en el port. Totes les embarcacions es trobaran exposades per la seva visita i venda, i si les previsions de les darreres edicions es mantenen, els organitzadors preveuen tancar havent venut entre el 21% i el 23% dels vaixells exposats i una mitjana de vendes situada al voltant dels dos milions d'euros. Per tal de guiar els visitants en el gruix d'oferta que trobaran al llarg de l'espai expositiu, l'organització ha habilitat un equip d'assessors nàutics a peu de Fira. Per altra banda, les escoles nàutiques inscrites donaran informació als visitants sobre els títols de navegació que permeten pilotar les embarcacions que es podran trobar a la fira. A més, l'escola nàutica pesquera de la Generalitat ha convocat ja, com és tradicional durant les dates en què se celebra la fira, uns exàmens teòrics als títols de PNB i PEE per als alumnes prèviament inscrits.

La fira estarà oberta al públic diàriament de les 10 del matí a les 7 de la tarda amb entrada gratuïta als visitants, i hi haurà un servei de restauració amb food trucks.