Actualment 1.480 polígons industrials estan repartits per tota la geografia catalana, la qual cosa significa que hi ha dos polígons per cada 10.000 habitants. La dada està recollida en el complet estudi Els polígons d'activitat econòmica de la demarcació de Girona, que ha elaborat l'àrea d'Hisenda, Administració, Promoció Econòmica i Cooperació Local de la Diputació de Girona. El treball fa referència a tota l'activitat que es genera al voltant dels polígons i fa una radiografia molt exacta de la seva situació actual.

En els quasi 1.500 polígons existents a Catalunya hi ha instal·lades 45.398 empreses, la qual cosa suposa que l'ocupabilitat arribi fins al 73 per cent amb una mitjana de 38 empreses per polígon. L'estudi indica igualment que el 53 per cent dels polígons actualitzats tenen una superfície bruta de menys de 10 hectàrees, percentatge que es redueix al 18 per cent quan s'analitzen els polígons de 20 a 50 hectàrees de superfície. En els polígons superiors a aquesta superfície el percentatge arriba al 8 %. En el treball es posa de relleu que els primers polígons es van crear abans de l'any 1970 i que durant la dècada a partir de l'any 2000 es van crear el 32 per cent dels polígons actuals.

Els polígons són sinònim d'activitat econòmica. El 88% tenen un ús industrial; un 53%, logístic, i un 61% té un ús de serveis vinculats. El percentatge més elevat de les activitats industrials que tenen lloc als polígons catalans és el de les activitats de serveis amb un 14%, seguit de molt a prop per l'activitat purament industrial, amb un 13%. Les activitats comercials suposen un 11% i per darrere se situen les activitats relacionades amb l'alimentació i begudes, les activitats logístiques, amb un 9%, i finalment les activitats d'automoció i altres mitjans de transport, amb un 7%.

La dotació de serveis també és molt important per al bon funcionament d'aquestes superfícies empresarials. Per això, les darreres dades disponibles indiquen que un 38% dels polígons té un servei de recollida dels residus que es generen, el 25% té una depuradora col·lectiva i el percentatge dels que tenen una entitat de gestió arriba fins al 14%.

També són un factor molt important les connexions amb els polígons. Actualment, quasi la meitat dels polígons catalans, en concret el 41%, disposen d'un servei de transport públic, com ara autobús, metro o tren, a una distància màxima de mig quilòmetre. Un dels valors més baixos que s'han quantificat és el que fa referència a la seguretat. En aquest sentit, l'estudi de la Diputació de Girona recull que només un 9% disposa d'un servei de vigilància i seguretat disponible.

Pel que fa als subminsitraments, el 68% dels polígons diposen de xarxa de gas i quasi tots, concretament el 95%, tenen una estació o subestació transformadora pròpia. On també de manera generalitzada punxen els polígons en l'àmbit català és en la fibra òptica. La de Girona no és una situació aïllada, sinó que es dona en molts polígons catalans. Ara per ara, el 67% té un punt de fibra òptica a l'entrada, però encara és insuficient.