El polígon industrial de Sant Jaume de Llierca a la Garrotxa té sobre la taula l'ampliació de la seva superfície pel sector nord en unes sis o set hectàrees, segons ha confirmat l'alcalde de la població, Jordi Cargol. Tan punt es pugui aprovar la modificació del planejament urbanístic, es podria tirar endavant ja l'ampliació que afectaria especialment la zona nord. Al sud, el polígon del Politger ja està ocupat en un 95 per cent de la superfície. Per tant, el creixement de les noves parcel·les passa per la zona nord.

El polígon del Pla de Politger va començar a rebre les primeres empreses i indústries fa 40 anys. Durant aquest temps ha anat creixent a un bon ritme i s'ha convertit en un pol d'atracció econòmica i un referent dins de la comarca de al Garrotxa.

Ara, però, necessitaria créixer i per aquesta raó es dotarà de més sòl industrial el municipi a través de la futura ampliació. Això possibilitarà sens dubte l'entrada de noves empreses o fins i tot si alguna empresa ja present vol ampliar-se.

De moment, l'empresa Bassols Energia ja està treballant en les obres d'una subestació elètrica, ja que actualment el polígon té una gran càrrega i demanda de potència elèctrica. L'electricitat ha anat creixent segons la necessitat del polígon i ara ja es feia necessària una inversió d'aquest tipus.

Una altra de les intervencions pendents per millorar les condicions del polígon és la senyalització. En aquest sentit, l'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, ha explicat que l'Institut Català del Trànsit ja els ha fet arribar un pla per millorar la senyalització interior del polígon. Tan punt estigui ja tancada una partida econòmica es podrà executar. En tot polígon industrial és indispensable una bona senyalització ja que és un punt d'entrada i sortida de molts camions i vehicles pesants. Aquest pla de senyalització afectaria l'interior però caldria pensar també a millorar la senyalització a l'exterior. Una de les peticions que fan els empresaris és que el polígon estigui senyalitzat des de l'A-26. En aquest cas, però, ja és més difícil fer ara per ara una actuació ja que hi hauran d'intervenir altres administracions com la Generalitat i l'Estat en tractar-se d'una autovia. No obstant això, des de l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca s'hi estarà a sobre per aconseguir resoldre aquesta petició.

D'altra banda, el fòrum d'empreses que es va posar en marxa està donant ja els seus fruits després de diverses reunions. En aquest fòrum de diàleg hi són presents les indústries que formen part del polígon i es reuneixen periòdicament. L'Ajuntament també s'hi implica i, per exemple, la millora d'un aparcament de vehicles s'ha fet a partir de les trobades d'aquest fòrum. L'alcalde, Jordi Cargol, es mostra especialment satisfet de com estan anant les coses i del diàleg que s'ha creat. «Estem molt contents de com s'està treballant», ha afirmat. Actualment hi ha unes 25 empreses implantades al polígon de Sant Jaume i la majoria formen part d'aquest fòrum de participació.