El municipi de Vilamalla és el referent a l'Alt Empordà pel que fa a sòl industrial. Ja fa prop de 45 anys que es va apostar per desenvolupar uns polígons industrials al municipi i ja en aquell moment es varen emmarcar les dues tipologies diferenciades d'indústria en cada un dels dos polígons.

Per un costat, el polígon Pont del Príncep té una filosofia bàsicament de petites i mitjanes indústries de fabricacions especialitzades i que tot i que la majoria tenen una llarga experiència en el seu sector, tenen la capacitat d'invertir molt en investigació i desenvolupament i això fa que siguin molt preuades i competitives dins els seus sectors, ja sigui en l'àmbit del material elèctric, la torneria, la hidràulica, els polièsters o de l'àmbit de la manipulació de l'alumini i metall. També hi ha negocis del món de l'automòbil en tots els àmbits, des de la venda de grans marques, tallers especialitzats en reparació de mecànica, planxa i carrossers de gran prestigi. Evidentment existeix un ampli ventall de negocis emmarcats dins el sector serveis, tan variat, que permet crear unes sinergies de treball entre les empreses existents i poder nodrir-se les unes de les altres o poder fer front a grans projectes donant-se suport entre si.

D'altra banda, el polígon Empordà Internacional, la seva tipologia és més de grans indústries, ja sigui en la distribució d'aliments, com en l'elaboració de productes derivats de la farina, de la indústria càrnica, com de la fabricació de cosmètics o l'elaboració de vins o licors i dins el sector serveis disposem d'empreses proveïdores de metall, fustes, o de construcció, també té molta importància la distribució de combustibles, ja sigui per usos particulars, com a directament al sector del transport. En aquest aspecte cal destacar l'esforç que s'està duent a terme per oferir espais adients tant pels vehicles com pels xofers, ja que moltes vegades és un col·lectiu menys tingut, però molt necessari, ja que en disposar de despatx de Duanes de productes fitosanitaris, el món del transport per carretera és molt present al nostre polígon.

Des de l'Ajuntament i ja fa molts anys, sempre s'han considerat els polígons industrials com un motor econòmic dels més importants pel municipi, ja que garanteixen l'oferta de treball als veïns i a la comarca en general, és per això que sempre s'han mimat aquests espais. I gràcies a l'Associació d'empresaris dels polígons de Vilamalla, treballant conjuntament entre tots, s'han aconseguit moltes coses, ja que es té un pols del dia a dia, amb les necessitats d'aquest. Pel que fa a l'accessibilitat, el seu fàcil accés des de la carretera Nacional II amb accessos directes als polígons o l'enllaç a l'autopista AP-7 a menys d'un quilòmetre, igual que la possibilitat de fer arribar trens dins el mateix polígon (estació de mercaderies), així com l'accés, a 6 quilòmetres de distància, amb l'estació de l'AVE, o la seva pròpia estació de tren convencional de passatgers al municipi i també la seva proximitat a l'aeròdrom d'Empuriabrava, a 12 quilòmetres o l'aeroport de Girona a 45 quilòmetres, tot plegat fa que sigui destacable la seva accessibilitat i competitivitat.

Actualment disposem de serveis garantits de subministrament de grans potències de llum, amb una subestació transformadora dedicada d'alta AT, unes plantes depuradores a cada polígon, serveis d'enllumenat LED a tots els carrers, i asfaltats i repintats regularment dels carrers. En l'àmbit de les comunicacions, disposa de subministrament de fibra òptica, central de telefonia amb capacitat suficient de línies telefòniques, cobertura de telefonia mòbil amb tots els operadors, ja que estem al bell mig de la plana de l'Alt Empordà, subministrament d'aigua garantit, ja sigui dels mateixos pous municipals, o d'aigua provinent del Pantà de Darnius-Boadella. Recollida d'aigües pluvials, separades de les residuals, Servei de vídeo-vigilància i control de matrícules a totes les entrades i sortides del municipi , servei de recollida municipal de cartons, i properament disposarem de quatre punts de recàrrega de vehicles elèctrics, igual que zones verdes i d'esbarjo distribuïdes en diferents punts dels dos polígons. També s'està treballant per obtenir la certificació de qualitat dels polígons industrials CEPE auditat per Aenor, serà el primer polígon de la província de Girona en disposar d'aquesta distinció. Tot això fa que Vilamalla sigui el centre de l'Alt Empordà