La setmana passada em vaig anar a fer el DNI a Girona, i la policia que em va tocar perquè em fes el document es va negar al·legant que la meva fotografia no era vàlida perquè portava serrell i no se´m veia el front. Al queixar-me em va dir que ha sortit una nova normativa que indica que per les fotografies de carnet s´ha de veure tot l´oval de la cara. Enlloc de la seva web o qualsevol pàgina informava d´aquesta nova normativa. Quina és? És veritat que per portar el serrell no et poden fer el DNI. Moltes gràcies.

La renovació del DNI és fa sempre mitjançant la presència física del titular del document, que haurà d'abonar prèviament la taxa corresponent i aportar una foto, el DNI anterior, certificat empadronament en cas de canvi de domicili o denuncia per la sostracció.

Respecte la fotografia, és la policia que et toqui que serà mes exigent o menys i per tant us podeu trobar en que un agent de la policia ho faci d’una manera i un altre d’una altre, si que es veritat que hi ha uns requisits mínims que son foto recent en color del rostre del sol·licitant, mida 32 per 26 mil·límetres, amb un fons uniforme blanc i llis, presa de cara amb el cap totalment descobert i sense ulleres de vidres foscos o qualsevol altra peça que pugui impedir o dificultar la identificació de la persona.

El DNI s'haurà de renovar dins dels últims 90 dies de vigència

Josep PRAT RIURÓ

Advocat

PRAT SABAT ADVOCATS