Sóc pagès i estic a punt de jubilar-me, puc seguir treballant les meves terres?

16-10-2014Meneame

hola bona tarda: soc un pages que ara faix 65 anys i estic a punt de jubilarme , tinc terres propies i de arrendades ; voldria saber si puc continuar treballant las mevas terras i si estic obligat a deixar les arrendades . Gracies

Amb caràcter general, el percebre una pensió és incompatible amb el treball que doni lloc a la seva inclusió en qualsevol dels règims de la Seguretat Social. No obstant això, existeix la possibilitat de compatibilitzar la pensió de jubilació amb la realització de labors agràries que tinguin caràcter esporàdic i ocasional, vigent en el Règim Especial Agrari.

Igualment es permet compatibilitzar la pensió de jubilació amb la realització de treballs per compte propi els ingressos anuals del qual totals no superin el Salari Mínim Interprofessional.

Luis MORENO PRAT
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS