És cert que en breu les comunitats autonomes disposaran d'una nova ajuda per al lloguer de pisos? Com es pot solicitar o tramitar aquesta ajuda?

En el marc del Plan Estatal de Fomento del alquiler de viviendas, la rehabilitación edificatoria y la regeneración y renovación urbanas 2013-2016, es preveuen una sèrie de ajudes al lloguer.

En concret, es concedirà als beneficiaris una ajuda de fins al 40% de la renda anual que pagui l'inquilí pel lloguer del seu habitatge habitual i permanent, amb un límit màxim de 2.400 euros anuals per habitatge. Aquesta ajuda es concedirà per un termini de 12 mesos, prorrogables, sempre a sol·licitud del interessat, per períodes de 12 mesos, fins la finalització del Pla.

La política d'ajudes al lloguer està transferida a les comunitats autònomes. Per tant, són aquestes les que fixen les condicions i els terminis d'aquests programes d'ajudes i les que hauran de realitzar l'anunci són les pròpies conselleries autonòmiques. Les ajudes, per tant, s'han de sol·licitar en les oficines d'habitatge autonòmiques corresponents.

Josep PRAT RIURÓAdvocatPRAT SÀBAT ADVOCATS