És incompatible la pensió d´invalidesa amb la jubilació

07-05-2015Meneame

Soc un treballador per compta aliena en un ERO i estic cobrant una pensió de invalidessa per incapacitat permanent total per a la professió habitual.La Seguretat social em diu que aquesta pensió de invalidessa es incompatible amb la de jubilació.La meva pregunta es: Es incompatible en tots els casos o hi ha algú que la faci compatible?.La meva pensió es derivada de accident de treball a l´any 1988 i para la qual es va aplicar la lley de 22-6-56(boe.15-7-56.Segon tinc entés.Moltes gracies.

La regla general és que ambdues pensions són incompatibles entre si encara que existeixen algunes excepcions com el cas que les pensions derivin de règims diferents de la Seguretat Social o l'accident de treball hagi estat anterior a 1967. La complexitat de la qüestió fa que no li puguem donar una resposta més específica sense conèixer tots els detalls de l'assumpte.

Luis MORENO PRAT
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS