Pot tenir els nens els dilluns festius?

07-05-2015Meneame

Estic separat de la meva dona i tenim dos fills en comú. Hi ha un conveni regulador pel tema dels nens, on la custòdia li pertany a la mare i jo els tinc un cap de setmana si i altra no, del divendres a les 20:00 hores fins diumenge a les 20:00 hores (la resta estan amb la seva mare). La meva pregunta és si els caps de setmana que em toquen a mi (al pare) i el dilluns es festiu escolar, el cap de setmana s´allarga també al dilluns per tenir-los amb mi?o li hauria de portar a la seva mare el diumenge a les 20:00 hores per no tenir problemes legals? Gràcies.

La seva pregunta vindrà regulada en el conveni que van firmar en el seu dia i on hi consta el Pla de Plarentalitat. Es allà on s’identifiquen els dies que vostè podrà gaudir dels seus fills. En el cas que no hi surti regulat i pel que fa a la seva pregunta, jo opino que encara que sigui festa el dia abans o desprès dels dies que li correspongui a vostè les visites no podrà gaudir dels seus fills, ja que no hi ha cap norma que així ho reguli i per tant haurà de tornar els seus fills el diumenge. La única manera que no li pugui dir res la seva parella, seria que ho acordessin per escrit i ella ho acceptés. En el cas que vulgui modificar aquest extrem, hauria d’interposar una demanda de Modificació de mesures definitives.

Josep PRAT RIURÓ
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS