Un mitjà digital ha publicat una fotografia que vaig publicar al meu compte de Twitter.

03-12-2015Meneame

Un mitjà digital ha publicat una fotografia que vaig publicar al meu compte de Twitter. No em van demanar permís. Però el meu perfil està en obert. Poden fer-ho això els mitjans de comunicació? Vull dir, agafar una fotografia dels perfils oberts a Twitter sense demanar permís.
En les condicions de servei de Twitter, s’estableix que es dóna a la companyia una llicència mundial, no exclusiva i gratuïta sobre el contingut publicat al compte. Però això no suposa una renúncia als drets de propietat intel·lectual sobre la pròpia imatge. Per tant, el fet de penjar fotografies pròpies a Twitter, Facebook o a altra xarxa social no suposa que aquestes imatges siguin de domini públic i puguin ser utilitzades per qualsevol. Com ja diguérem en una altre consulta semblant, si s’ha “piratejat” la imatge, pot reclamar que la retirin per haver estat utilitzada sense la seva autorització, o bé que li reconeguin l’autoria. En el cas que no fessin cas a aquesta petició, tindria que reclamar-ho judicialment.
Miquel GARCIAS MIQUEL
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS