bona tarda, tinc un dubte , la meva empresa hem va acomiadar después de presentar concurs de creditors el juriol de 2014 i un temps intentant continuar de nou tots sols no es va aconseguir. Tinc totes les nòmines al dia pero no hem poden pagar la indemnització . Si no els he demandat en els primers 20 dies, puc fer alguna cosa? att, Cristina.

Si vostè vol impugnar l'acomiadament perquè pensa que és improcedent, efectivament, el termini és de 20 dies hàbils per fer-ho. Ara bé, si li van acomiadar mitjançant un ERE o acomiadament objectiu individual per causes econòmiques, productives, etc., que comporta una indemnització de 20 dies de salari per any treballat, el termini per reclamar és d'un any aquesta indemnització mitjançant una reclamació de quantitat ordinària.

A més a més, si l'empresa està en situació de concurs de creditors i l'administrador concursal ha reconegut la seva indemnització com a crèdit concursal de la societat, aquest podria emetre-li un certificat amb el mencionat crèdit perquè li sigui abonada, amb els límits corresponents, pel Fons de Garantia Salarial.

Luis MORENO PRATAdvocatPRAT SÀBAT ADVOCATS