Som vuit germans i tenim una masia a nom de la mare. Quan ella falti, quina seria la figura legal per gestionar la propietat?

08-04-2016Meneame

Som vuit germans i tenim una masia que està a nom de la mare, ja que el pare va morir i ella ja ha fet acceptació d´herència. Quan ella falti, quina seria la figura legal que podríem adoptar per poder gestionar la propietat entre tots i a la vegada que pogués servir pels cosins quan nosaltres faltem? Gràcies.

De la seva consulta s’entendria que en aquests moments la mare és l’única propietària de la masia. Correspon a ella determinar quin serà el destí d’aquest bé desprès de la seva mort. Pot ser, com diu, que correspongui a tots els seus fills, però també pot decidir atribuir-la a un sol fill, deixar-la sols a alguns dels fills, o fins i tot a una altra persona. Com veu, hi ha diferents possibilitats que generen diferents solucions, i aquesta incertesa només es podrà resoldre en el futur. Els recomanem que es posin amb contacte amb professionals advocats com nosaltres, per tal que en un futur puguin evitar problemes com el que ens expliquen.

Miquel GARCIAS MIQUEL
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS