Si visc en un pis de protecció oficial i pago lloguer, és a dir, no soc propietari. Em poden obligar a ser president de l´escala?

27-07-2016Meneame

Si visc en un pis de protecció oficial i pago lloguer, és a dir, no soc propietari. Em poden obligar a ser president de l´escala? Si tot l´edifici es de lloguer de protecció oficial qui hauria de ser el president de la comunitat? Si hi ha hagut inundacions es normal que vulguin fer pagar els arranjaments de l´ascensor als llogateres? L´ajuntament que es el propietari dels pisos hauria d´haver cobrat una indemnització del Fons de compensació d´assegurances oi? Gràcies.

D’acord amb el Codi Civil de Catalunya, el càrrec de president correspon a un propietari. En quant als arranjaments, cal tenir en compte quins han estat els termes de l’arrendament, i l’existència de normativa específica sobre els habitatges de protecció oficial en lloguer. En tot cas, pot demanar que se li justifiqui l’import de les reparacions, i si aquestes han estat o no cobertes per l’assegurança, via Fons de compensació.

Miquel GARCIAS MIQUEL
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS