Quan de temps de descans te un treballador el qual treballa 8h de dilluns a divendres pero fent jornada de 4h mati, hora i mitja de descans i 4h a la tarda?

28-11-2016Meneame

Hola bon dia. Quan de temps de descans te un treballador el qual treballa 8h de dilluns a divendres pero fent jornada de 4h mati, hora i mitja de descansm i 4h a la tarda? I aquest temps de descans qui decideix quan s´ha de fer? Quants minuts al mati i quants a la tarda? Moltes gracies

L’article 34.4 del Estatut dels Treballadors senyala que “empre que la durada de la jornada diària continuada excedeixi de sis hores, haurà d'establir-se un període de descans durant la mateixa de durada no inferior a quinze minuts. Aquest període de descans es considerarà temps de treball efectiu quan així estigui establert o s'estableixi per conveni col·lectiu o contracte de treball.”

Per tant, vostè no tindria dret a fer un descans addicional al matí i/o la tarde, sinó es que treballi en algú sector especial que s’aconselli per prevenció de riscos laborals.

Luis MORENO PRAT
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS