Vaig arribar a un acord amb el Banc perquè treguessin la clàusula terra Puc reclamar ara i demanar que em retornin els diners pagats de més?

30-12-2016Meneame

En el seu dia vaig arribar a un acord amb el meu Banc perquè treguesin la clàusula terra de la meva hipoteca. Puc reclamar ara i demanar que em retornin els diners pagats de més?

La seva pregunta recull un dels dubtes que planteja la recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Val a dir que en la majoria de supòsits, per no dir tots, aquests acords amb l’entitat bancària es feien amb una clàusula per la que el client renunciava a reclamar judicialment contra el Banc. No queda clar com s’ha de valorar aquesta renúncia, tot i que algunes opinions defensen que no vincularien al client a la vista de les noves circumstàncies, i permetrien reclamar el pagament dels diners pagats de més. Per això, entenem que no són possibles respostes genèriques, i s’ha d’examinar cas per cas. Des del nostre despatx li podem oferir l’assessorament necessari al respecte.

Miquel GARCIAS MIQUEL
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS