Endesa em reclama 400 euros de les factures d´una casa heretada pel meu fill en la qual jo no hi visc. Què faig?

09-03-2017Meneame

Estimats l-licenciats, molt bona nit. Us volldría demanar ayut en el següent cas: Fa quatre anys em vaig divorcia de la meva dona. En el repart dels bens la vivenda se la va queda ella en propietat. Ara fa dos anys que ella va mori i els fills ´tots majors de edat es van reparti l´herencia, pel que la vivenda ara es propietat dels nostres fills. Un d ells es va quedat a viure allà. Jo ni visc ni soc propietari peró quan jo em vaig divorcià haviem quedat en que el faria el canvi de nom de tots els serveis, llum, gas i aigua. Han transcurrit quatre anys i encara no han fet el canvi, pel que el contracto encara es al meu nom. Ara, Endesa em reclama 400 euros de factures de gas que el meu fill no ha pagat. Em diuen que si no pago em possaran un monitori. Si us plau, em podrien informar si jo estic obligat a pagar aquestes factures. Moltes gracies.

En relació a la seva pregunta, s’ha de dir en primer lloc que vostè, en la mesura que no ha generat el consum que reclama, no està obligat a fer-se càrrec del deute. Però, i aquí radica el problema, al mateix temps, la companyia subministradora té dret a reclamar-ho a vostè, doncs és vostè qui figura com a contractant del servei. Si no és pot acreditar d’alguna manera que la companyia tenia coneixement que vostè no era titular, una reclamació judicial per part de la subministradora pot prosperar als Jutjats. En qualsevol cas, podria sempre reclamar l’import al fill que viu a l’habitatge, qui seria qui hauria fet el consum i seria el veritable deutor. I a més, aconsellem fer els tràmits necessaris per canviar la titularitat del contracte.

Miquel GARCIAS MIQUEL
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS