Fa 15 anys aproximadament que no tinc relació amb la meva mare, ara amb 27 i mare d´un menor, m´amenaça amb sol·licitar a un jutge veure´l. Em poden obligar?

24-04-2017Meneame

Pregunta completa: Fa 15 anys aproximadament que no tinc relació amb la meva mare, ara amb 27 i mare d'un menor, m'amenaça amb sol·licitar a un jutge veure'l. M'agradaria saber si és possible, em poden obligar? Recordo que no ha exercit com a mare, he d'atorgar-li aquest dret perquè algú m'ho ordeni o creuen que ha de guanyar-se'l per l'estabilitat del menor?

Hola, en el Codi Civil de Catalunya, hi ha un article el 233-12 que regula les relacions personals amb els avis i els germans, per tant la possibilitat que reclamin existeix. El cas és que també s'han de complir els criteris per a la determinació de la guarda, que pel que explica vostè com que mai hi ha hagut relació, ara sol·licitar-la crec que sincerament que no li donarien.

Josep PRAT RIURÓ
ADVOCAT
PRAT SÀBAT ADVOCATS