El meu marit em va abandonar fa dos anys i em va deixar amb una pensió mínima, quan la seva és gairebé el doble. Ara vol el divorci i no pagar-me res. Què haig de fer?

10-04-2017Meneame

Pregunta completa: El meu marit em va abandonar fa dos anys i em va deixar amb una pensió mínima, quan la seva és gairebé el doble. Tenim un pis a nom de tots dos per meitat individus amb una hipoteca. No m'ha passat durant aquest temps ni 10 euros d'ajuda. Jo pago la meitat de la hipoteca del pis, ja que no puc pagar la meitat del manteniment. Fins ara ho paga ell. Ara, m'ha fet una demanda de divorci i diu que ell no ha de pagar res. 43 anys de matrimoni realitzant la feina de la casa i la que tenia a mitja jornada a fora. Ho va abandonar tot, a mi i a la llar conjugal. Si li signo el divorci i se'n va primer que jo, no cobraré de viduïtat. Jo no vull signar un divorci que va en contra dels meus interessos.

El que ha de fer és posar-se amb mans d´un advocat per tal de contestar la demanda i protegir-la dels seus interessos. A la hora de contestar la demanda es poden sol·licitar pensions compensatòries i en concret la de desequilibri econòmic i sempre que no s´hagin tornat a casar, per tal que el dia de demà pugui ser beneficiària d´una viudetat.

Josep PRAT RIURÓ
Advocat
PRAT SÀBATA ADVOCATS