Pregunta completa: Sóc interina d'una institució pública que depèn de la Generalitat. Aquest any em caso amb el meu company amb qui fa dos anys ja em vaig fer parella de fet. En aquell moment vaig gaudir del permís de 15 dies. He preguntat si ara, en casar-me, puc tornar a gaudir d'aquests dies però m'ho han denegat. Entenc la resposta si em baso en el sentit comú, però tinc curiositat per saber si la llei ho detalla d'aquesta manera o si és una interpretació que fan a RRHH de la institució on treballo.

En aquest suposat la llei no entra a detallar aquest aspecte. De fet tant l'Estatut dels treballadors com l'Estatut bàsic de l'empleat públic únicament estableixen un permís consistent en 15 dies per matrimoni, ni tan sols per la formalització o registre de la parella de fet.

En alguns convenis col·lectius sí s'especifica el dret al permís en cas de les unions de fet però pocs indiquen que succeeixen en un cas com el seu, en el qual caldria mirar si se li aplica un conveni col·lectiu determinat i el que indica sobre aquest tema. Si no és així hauria de ser un jutge el que decidís finalment si té dret o no.

Luis MORENO PRATAdvocatPRAT SÀBAT ADVOCATS