Pregunta completa: Vaig treballar només un cap de setmana de neteja en un càmping. Aquell dissabte no tenien preparat el contracte. Un mes després encara no he signat i, per tant, no he cobrat, perquè volen que hi vagi personalment a signar i jo crec que aquest contracte s'hauria d'haver signat el mateix dissabte. La meva pregunta és si aquest tràmit per signar el contracte de dos dies es pot fer per correu electrònic.

En principi amb els contractes laborals regeix la llibertat de forma, és a dir, els contractes es poden fer per escrit o de paraula. Ara bé, la llei exigeix per alguns contractes, per les seves característiques, que obligatòriament es facin per escrit.

Dit això, si no es va subscriure al seu moment, tampoc és necessari fer-ho ara, almenys des del punt de vista del treballador donat que els dies treballats han de constar a la seva vida laboral.

Per últim, en principi, no hi hauria problema en signar el contracte cadascú al seu domicili i passar-lo per correu electrònic, si bé en aquests supòsits el més adequat és fer-ho mitjançant signatura electrònica com la del DNI.

Luis MORENO PRATAdvocatPRAT SÀBAT ADVOCATS