A la reunió de veïns dels garatges de la comunitat es va ordenar que una notària fes un comunicat relacionat amb els vehicles que surten de les ratlles marcades, que va sortir per 200 €. No hi va haver acord i ara l´administrador vol que els culpables paguin la sanció. És legal si no es va aprovar la mesura?

26-02-2018Meneame

Pregunta completa: A la reunió de l'any passat de veïns dels garatges de la comunitat, els assistents van ordenar que una notària fes un comunicat relacionat amb els vehicles que surten de les ratlles marcades. L'informe sol·licitat ha sortit per un import de 200 euros. Ara, a la reunió d'aquest any, com que no hi va haver acord, l'administrador vol carregar el deure l'import als culpables de tenir el cotxe una mica més gran que la plaça. És legal aquest informe que no es va aprovar?

Hem de dir, en primer lloc, que per respondre bé a la seva pregunta s'hauria de conèixer exactament en quins termes es va acordar fer aquest informe que comenta en l'anterior junta, i si en la present junta s'ha acordat per majoria que la despesa vagi a càrrec de determinats propietaris. Cal tenir en compte que els acords de la junta de propietaris són obligatoris i vinculen a tots els propietaris, inclosos els dissidents. Hi hauria la possibilitat d'impugnar judicialment l'acord si s'entén que és greument perjudicial per a alguns propietaris, però aquesta impugnació s'ha de fer en un termini de tres mesos des de la notificació de l'acta de la junta, i s'ha de fer judicialment, el que suposa una despesa que s'ha de valorar.

Miquel GARCIAS MIQUEL
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS