En la meva sentència de divorci no hi ha cap menció o prohibició a viatjar amb els meus fills a l´estranger (dins del territori de la UE). És necessari l´autorització dels mossos?

23-03-2018Meneame

Pregunta completa: En la meva sentència de divorci no hi ha cap menció o prohibició a viatjar amb els meus fills a l'estranger (dins del territori de la UE). És necessari l'autorització dels mossos? L'autorització ha d'anar signada pels 2 progenitors que tinguin la pàtria potestat? Veig diferència de criteris entre mossos i Guàrdia Civil.

No és una pregunta atípica i quan s'acosten les vacances se solen plantejar molt més. Doncs bé tot això depèn del que digui el conveni regulador de divorci o separació, si és que teniu algun i ja en teniu sentencia. Si no heu pactat cap conveni regulador, cap problema, podeu viatjar amb el vostre fill i presentar-vos a l'aeroport amb el seu DNI o passaport. Per contra, si en el conveni hi ha alguna clàusula que obliga a qualsevol dels progenitors a demanar el consentiment per escrit a l'altra part, ho haureu de demanar especificant el temps que estareu fora i el lloc on anireu. Ara bé, això no vol dir que haureu d'ensenyar aquest document a les autoritats de l'aeroport. És simplement un document que haureu de conservar per demostrar que teniu el consentiment de l'altre progenitor, per si aquest decidís posar-vos alguna denúncia. A l'aeroport només us demanaran el document que identifiqui el fill, però no us podran impedir que viatgi amb vosaltres si tots dos teniu els documents en regla, per més que no porteu a sobre l'autorització de l'altre progenitor o no us hagi signat cap.

Josep Prat Riuró
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com