Tinc un contracte de treball fix en una cooperativa dedicada a la cura de persones de la tercera edat. Ha mort l´avi que estava cuidant i no em donen una nova destinació. Si tinc contracte fix em poden deixar sense sou perquè no tenen cap treball?

15-03-2018Meneame

Pregunta completa: Tinc un contracte de treball fix en una cooperativa dedicada a la cura de persones de la tercera edat. Ara ha mort l'avi que estava cuidant i no em donen una nova destinació i em diuen que no tindre la meva nòmina fins que torni a tenir una nova destinació, però estaré donada d'alta a la seguretat social. Si tinc contracte fix em poden deixar sense sou perquè no tenen cap treball?


Una de les obligacions més importants de les empreses és donar feina efectiva i retribuir aquesta feina. Per tant, en el cas que qualsevol d'aquests elements no sigui possible, l'empresa hauria de prendre les mesures legals corresponents, tal com per exemple, un expedient de regulació d'ocupació temporal per suspendre el contracte o un acomiadament si hi ha causa. Ara bé, si no fa qualsevol d'aquestes coses continua obligada a procurar-li una feina i, per descomptat, pagar-li el seu salari.

Luis MORENO PRAT
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com