Un empresari ven la seva empresa i ho fa amb la condició que els seus treballadors mantinguin la feina amb les mateixes condicions contractuals. Pot la nova empresa canviar les condicions del nou contracte de treball?

19-06-2018Meneame

Pregunta completa: Un empresari ven la seva empresa, dedicada a la venda i suport tècnic d'un programa informàtic propi, i ho fa amb la condició que els seus treballadors mantinguin la feina amb les mateixes condicions contractuals. Pot la nova empresa canviar les condicions del nou contracte de treball? Sí que és veritat que els han dit que els formaran per la nova empresa que també ja té el seu propi programa informàtic. Els poden canviar els horaris o fer que ara s'hagin de desplaçar amb el vehicle del treballador a on hi ha els clients si ara no es dóna aquest servei? Poden fer que un informàtic hagi de fer de comercial? En principi la nova empresa té els propis programadors a l'estranger i una seu comercial a Espanya i volen ampliar.

Segons indica l'article 44 de l'Estatut dels Treballadors, en els supòsits de successió d'empreses, el nou empresari quedarà subrogat en els drets laborals dels treballadors, per tant haurà de respectar totes les condicions laborals que tinguin aquests. Dit això, el nou empresari, com qualsevol altre, podrà modificar aquestes condicions complint amb el que disposa la llei i el conveni que sigui d'aplicació, és a dir, seguint el procediment establert quant a justificació de la causa, comunicacions, preavís, negociació si és col·lectiva, etc.

Luis MORENO PRAT
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com