Tinc un terreny dividit el 50% amb una altra persona. No tenim relació, però aquesta persona no em dóna la clau i a més no tinc accés per poder entrar. Si desboto el pany què em pot passar?

08-06-2018Meneame

Pregunta completa: Tinc un terreny dividit el 50% amb una altra persona. No tenim relació, però aquesta persona no em dóna la clau i a més no tinc accés per poder entrar. Si desboto el pany què em pot passar? Podria avisar la policia o mossos que vinguessin per poder obrir l'habitatge? O com ho he de fer? Se l'ha fet seu, però jo pago el meu 50% d'impostos, moltes gràcies.

En el cas que planteja, o bé podria presentar una denúncia contra l'altre comuner per si la seva conducta pogués ser constitutiva d'un delicte de coaccions o bé podria instar la corresponent demanda civil per fer valdre els seus drets, tot reclamant una indemnització pels danys i perjudicis que l'ús exclusiu i excloent que ha realitzat l'altre comuner l'hi hagi pogut ocasionar.

Joan BLANCO GINÉS
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com