La legislació sobre els sorolls de veïns diu el següent:

Actualment són els Ajuntaments els que tenen la competència sobre les discussions de sorolls i per tant, una ordenança municipal és la que regula en cada consistori els decibels mínims i els horaris. La norma general estableix dues franges horàries, la diürna, que els sorolls no poden ser superiors de 45 decibels i la franja nocturna, que el límit està en els 35 decibels.

Si teniu un veí molt sorollós que fa molt de soroll durant el dia, el primer que recomano de fer és parlar amb ell. En la majoria dels casos se soluciona aquest problema. També el que faria és posar-ho amb coneixement de la comunitat de propietaris i que el president de la comunitat miri de posar-hi remei i deixar constància per escrit que s'està fent aquesta queixa i fer que es comuniqui al veí sorollós.

El següent pas seria deixar constància per escrit a l'Ajuntament amb qüestió. Si per contra tampoc funciona el que haurà de fer serà presentar una queixa davant medi ambient i que es personin tècnics per mesurar el soroll i per tant, determinin si sobrepassa o no al que estableix la llei. Recordar que les sancions oscil·len entre els 600 i 12.000 €

Josep PRAT RIURÓAdvocatPRAT SÀBAT ADVOCATS

www.pratsabat.com