Quina informació personal i fiscal he de facilitar a una entitat bancària si hi tinc un compte obert però quasi no l´utilitzo per res?

17-09-2018Meneame

Pregunta completa: Quina informació personal i fiscal he de facilitar a una entitat bancària si hi tinc un compte obert però quasi no l'utilitzo per res? Vaig obrir-lo fa més de 10 anys amb la hipoteca i la nòmina, i ara com que cobren per tot he canviat d'entitat i només hi ingresso els diners de la hipoteca que he de pagar cada mes. Em poden obligar a donar-los còpia de la meva declaració de renda? I les nòmines? Amb la nova llei de protecció de dades, a qui estic obligat a facilitar còpia de la renda?


La normativa de prevenció del blanqueig de capitals obliga a les entitats financeres a sol·licitar informació als clients sobre la seva activitat professional o empresarial, i a comprovar la veracitat d'aquesta informació. Per això s'han de sol·licitar als clients documents que tinguin relació amb l'activitat que s'ha declarat, tot i que la normativa no especifica quins documents en concret s'han de presentar. En principi hauria de ser suficient presentar les nòmines o altre document que justifiqui els ingressos, però dependrà del criteri que tingui l'entitat.

Miquel GARCIAS MIQUEL
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com