Tinc un pis en herència on el meu germà hi té el dret de gaudir-ne. El puc llogar a terceres persones?

31-01-2019Meneame

Tinc un pis que vaig rebre per herència. El meu germà hi té, segons el testament, una habitació i el dret de gaudir-ne. El puc llogar a terceres persones sabent que no poden fer-lo fora?

Caldria saber els termes en que es va constituir per testament aquest dret d'habitació, especialment el seu abast. Tal i com es configura legalment, el dret d'habitació és el dret d'ocupar les dependències d’un habitatge que s'estableixin al constituir-se, o si no es diu res, les que calen per atendre les necessitats d'habitatge del titular. Si vostè vol llogar el pis, quedaria exclòs del lloguer la part que està subjecta a aquest dret d'habitació, que li correspondria al seu germà amb caràcter vitalici.

Miquel GARCIAS MIQUEL
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com