En cas d´accident a l´entrada d´accés general d´un edifici amb 3 escales amb servitud de pas, quina assegurança n´ha de respondre?

22-02-2019Meneame

Bona tarda. El cas és el d'un edifici que té una entrada general i 3 escales, cadascuna amb la seva Comunitat de Propietaris independent. L'entrada general és propietat dels copropietaris d'una escala. Totes contribueixen a les despeses de manteniment ja que així està recollit registralment. Cada escala disposa de l'assegurança corresponent a la seva Comunitat. Pregunta: si es produís el cas d'un accident a l'entrada general que té servitut de pas a favor de les altres 2 escales; quina assegurança n'ha de respondre? Moltes gràcies!

Entenem que les tres escales de l'edifici tenen un accés comú per una d'elles, amb una servitud de pas a favor de les altres. En principi, la cobertura d'un sinistre a l'accés comú correspondria a l'assegurança de l'edifici a on està situada. De tota manera, per donar una resposta més precisa es tindrien que examinar els títols de constitució de la propietat horitzontal de l'edifici, així com també les pòlisses d'assegurança que hi pugui haver.

Miquel GARCIAS MIQUEL
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com