La meva empresa ha canviat el còmput de càlcul de les vacances i ara compta els dies laborals. Com afectarà això als meus dies festius?

21-03-2019Meneame

Bon dia, Tinc un dubte amb les meves vacances. Fins ara la meva empresa computava les vacances amb dies naturals i per tant comptava com a vacances els dies festius i els dies de descans (dijous i diumenge). Ara ha canviat i ho computa com dies hàbils o laborals. La meva pregunta és: quan faci les vacances computarà com a vacances el dijous i el diumenge que tinc de descans? El dissabte el treballo a canvi del dijous i tinc un contracte indefinit de quaranta hores setmanals. Gràcies per la resposta.

Les vacances per dies naturals es conten des del dia del començament d'aquestes, el primer dia, fins al dia anterior a la reincorporació, últim dia. En canvi, quan parlem de dies hàbils, laborables o feiners, només s'ha de tenir en compte els dies realment laborables pel treballador, excloent aquells no ho siguin bé per descans o per festiu.

Luis MORENO PRAT
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com