Si algú es mor a l´hospital i disposa de nínxol però la família no té diners per pagar l´enterrament, qui es farà càrrec de les despeses?

11-04-2019Meneame

Si una persona es mor a l'hospital, i ell només disposa de nínxol al seu poble, però de cap estalvi ni el seu fill tampoc té diners, qui es farà càrrec de les despeses d´enterrament? Podrà ser enterrar en el nínxol de la seva propietat?

Des del 2010 a la ciutat de Girona s'han fet mes 140 enterraments de beneficència. Quan ningú de l'entorn del mort pot pagar l'enterrament hi ha dues possibilitats o que el jutjat emeten un requeriment o els Serveis Socials elaboren un informe, perquè l'Ajuntament assumeixi el cost a través de la concessionària que gestiona el servei.

Es bo saber que també el Bisbat de Girona esta coordinat amb l'Ajuntament perquè quan una persona o els seus familiars ho demanin tingui un funeral religiós a la capella del cementiri.

Respecte aquest tema la majoria d'ajuntaments tenen les seves ordenances municipals que regulen aquestes situacions i a la vegada les funeràries has de cobrir el servei d'enterrament.

Josep Prat Riuró
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com