Puc cancel·lar un compte a nom meu on hi tinc la nòmina i que té com a segon titular el meu pare?

04-04-2019Meneame

Bon dia. Fa anys vaig obrir un compte corrent i estàvem com a titulars el meu pare i jo, el meu pare com a segon titular. Si ara volgués cancel·lar el compte i posar-ho tot al meu nom què em podria passar? Fa anys no existia tot això de les donacions i els diners que hi ha són del que he anat estalviant de les feines que he tingut i sempre he tingut la nòmina allà.

En principi, la cotitularitat d’un compte bancari suposa que qualsevol dels titulars pot disposar dels diners, però no que tots els titulars passin a ser propietaris dels mateixos. Per tant, de la mateixa manera que l’ingrés d’uns diners en el compte per part d’un dels titulars no implica necessàriament l’existència d’una donació a favor de la resta de titulars, treure els diners i posar-los en un compte al seu nom no implicarà una donació, sempre i quan es pugui acreditar per la seva part que els diners provenien exclusivament de vostè.

 

Miquel GARCIAS MIQUEL
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com