La meva mare té un pis que vol vendre i a les escriptures hi consten de titulars els meus dos avis ja morts i la meva mare. Es pot vendre un pis a nom d´un mort?

09-05-2019Meneame

La meva mare té un pis que vol vendre i a les escriptures hi consten de titulars els meus dos avis ja morts i la meva mare. Ha de fer un canvi de nom i que hi consti ella abans de vendre´l? Es pot vendre un pis a nom d´un mort? Com que els diners d´aquesta venda aniran a repartir pels tres fills, per tema d´hisenda, és millor que fem un canvi de nom del pis a tots tres fills primer, o s´haurà de fer una donació? Tant al registre de la propietat com a l´ajuntament, segueix sent el meu avi ja mort el titular de tot, juntament amb la meva àvia i la meva mare.

Amb la informació que ens proporciona, s’hauria de determinar primer a qui correspon la part del pis del que eren titulars els avis ja morts. Cal veure si hi ha testament o no, i quines persones tindrien dret a l’herència per determinar-ho. En el cas que fos la seva mare, s’haurà de fer aquesta acceptació d’herència abans de fer qualsevol acte de disposició del pis. De tota manera, el convidem a posar-se en contacte amb el nostre despatx, per poder-li donar una resposta més acurada.

Miquel GARCIAS MIQUEL
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com