Està permès per la llei que els establiments posin un rètol on diguin que no accepten pagaments amb targeta si no s'arriba a un mínim de compra? Per exemple que diguin 3€ o 6€ mínim per pagar amb targeta?

Les empreses que tenen grans volums de vendes, o alts marges de benefici per producte, normalment no obliguen a gastar un mínim d'import. En aquests casos els càrrecs no se li atribueixen de manera indirecta al consumidor, sinó que és l'empresa la que es fa responsable dels mateixos.

En el cas de negocis petits, i amb poc marge sobre el preu, moltes vegades imposen un pagament mínim perquè els costos de pagar amb targeta no compensen amb els beneficis. Altres negocis permeten el pagament sense limitacions per un tema estratègic, sacrificant aquest petit benefici a canvi d'una major fidelització del client.

Així mateix, no poden modificar el preu per utilitzar aquesta via de pagament. Això només es pot donar en casos excepcionals amb algun tipus de targetes com American Express o Diners Club, ja que comporten unes comissions especials.

El que si que esta obligats els negocis es anunciar de forma visible quin és el consum mínim.

Josep PRAT RIURÓ

Advocat

PRAT SÀBAT ADVOCATS

www.pratsabat.com