Dubtes sobre una herència

01-08-2019Meneame

El meu pare va morir i la meva mare està incapacitada. Al vendre el seu pis, la meva germana i jo vam heretar el 25% cadascú, i la meva mare el 50%. Però ens van dir que els diners que ens han donat no es poden tocar fins que la meva mare mori. És veritat, això? I és cert que cada any s´ha de declarar un inventari de bens? Què hauré de presentar del banc? Tinc els diners a un banc nacional i no han generat cap interès. Puc traslladar els diners a un banc estranger, donat que jo visc a l´estranger?

Els termes en que es planteja la seva pregunta no ens permeten donar-li una resposta acurada. Per això necessitaríem conèixer si el seu pare va atorgar o no testament, quina era la titularitat del pis que van vendre, i també, si la mare està incapacitada judicialment, els termes de la sentència que va declarar aquesta incapacitat, ja que en ella es determinarà la seva extensió i qui té cura de la mare.

Miquel Garcias Miquel
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com