Els Premis Digitals de Girona E-Tech 2014, coorganitzats per l'Associació d'Empresaris de Noves Tecnologies de Girona i Diari de Girona, han fet un reconeixement especial en la seva gala d'aquest dimecres a l'Auditori al figuerenc Dídac Lee, a qui s'ha atorgat en mà el premi Referent E-Tech per la seva llarga trajectòria en el sector i per haver-se convertit en un referent tant en l'aspecte empresarial com en el d'innovació.

Lee, nascut el 1974 i autodefinit com un emprenedor per vocació, ha rebut en persona el guardó en una gala en la qual també s'han entregat 9 premis més, entre els quals els de Millor empresa TIC emergent, Millor trajectòria d'una empresa TIC, Premi a la recerca i a la innovació i Premi a l'aplicació de les TIC a l'empresa.

L'entrega del premi Honorífic per part del president de l'AENTEG a Lee ha estat el punt àlgid de la gala. El figuerenc va fundar la seva primera empresa als 21 anys -un proveïdor d'Internet- i des d'aleshores n'ha creat 15. Actualment és Conseller delegat d'Inspirit, una acceleradora de start-ups que, a més, participa en empreses de base tecnològica de clar perfil innovador. El grup dóna feina a uns 400 treballadors i té presència a Barcelona i Madrid, i a països com brasil, Mèxic, Xina, i Estats Units. A mes, Lee és un dels pares del grup Tradeinn, una xarxa de botigues online especialitzades en venda de material esportiu amb més de 300.000 clients, 100 treballadors i present a 220 països.

Els Premis Digitals de Girona E-Tech són possibles gràcies a la col·laboració de Catalunya Caixa, Grup Miquel, GNA i Efimàtica.