El Col·legi de Psicòlegs de Catalunya compta amb delegacions arreu del territori. A Girona treballa en diversos projectes en col·laboració amb professionals de diferents àmbits.

Quin és l'objectiu del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya?

El Col·legi té l'objectiu de potenciar la professió de la psicologia a la societat, perquè hi ha molts àmbits desconeguts on podem aportar solucions. Un psicòleg no serveix només per tractar una psicopatologia o un trastorn mental, sinó que pot intervenir en altres àrees, com la mediació, la promoció de la salut positiva, l'educació, serveis socials... Cada vegada tenim més recursos per millorar el benestar de la població.

Quants col·legiats tenen a la demarcació de Girona?

Entre exercents i no exercents tenim uns 1.100 col·legiats.

Quins recursos oferiu als vostres col·legiats?

Tenim l'assegurança de responsabilitat civil, que en molts àmbits és obligatòria i sempre recomanable. També tenim el club social, un espai on oferim activitats obertes als col·legiats. Fem xerrades per resoldre inquietuds dels col·legiats, conferències, i també exposicions artístiques relacionades amb la psicologia. A més, tenim un servei de biblioteca per facilitar als col·legiats la seva pràctica professional. I sobretot un espai i eines tecnològiques per fer possible la trobada de les persones col·legiades i la millora de la seva pràctica professional.

Quines són les activitats més destacades que organitza el Col·legi a Girona?

Tenim diversos projectes en curs a través de grups de treball que formen part del Col·legi, que tracten diferents camps de la psicologia, i que són oberts a qualsevol col·legiat. L'any passat vam fer la 1a Jornada Intergrupal sobre Trauma Infantil amb 3 grups de treball. Van treballar els diferents vessants d'aquest trauma amb diferents professionals d'altres sectors.

La idea d'aquests grups és treballar des del Col·legi amb altres professionals que intervenen en diferents situacions que afecten negativament a la infància i donar a conèixer les aportacions de la psicologia amb altres professionals i sectors implicats.

D'altra banda, des de fa uns anys que estem treballant en col·laboració amb diversos col·legis sanitaris de Girona, de metges, infermers, veterinaris, farmacèutics, fisioterapeutes i nosaltres de psicologia, per a la promoció de la salut des d'un punt de vista salutogènic i no patogènic, és a dir, potenciant els factors que generen salut.

Quines conclusions n'han tret, d'aquest projecte?

El projecte té 4 anys i continua endavant. Tenim un web ( http://www.promosalutgirona.org) i diferents grups que fan formació en els centres d'atenció primària, recerca i propostes de millora de la intervenció de la salut.