El seu cos vermellós, la seva textura ferma, la seva frescor i el seu sabor incomparable, exquisit, fan que la Gamba de Palamós sigui un dels productes del Baix Empordà més reconeguts. Les mans expertes dels millors xefs de la Costa Brava fan arribar a la taula el plaer de gaudir d'aquest producte.

La Gamba de Palamós compta amb una marca de garantia que assegura que el producte que arriba al client manté al màxim el nivell de qualitat: un sabor exquisit, una aroma inconfusible, un aspecte atractiu i un grau de frescor immillorable. L'alta qualitat s'aconsegueix amb l'aplicació de normes estrictes en el procés de pesca, en el tractament i la manipulació de les gambes en tota la cadena de distribució, i amb un control exhaustiu de la cadena del fred (temperatura entre 0º i 4ºC) des del mar fins al consumidor final. Aquest procés queda garantit pel Comitè de Certificació de la marca.

Qui millor coneix i defensa la Gamba de Palamós són els pescadors de la Confraria de Palamós. La seva llarga tradició marinera els aporta un grau de legitimitat en l'art de la pesca, pròpia d'una professió que ha passat de generació en generació. Per això la marca de garantia de la Gamba de Palamós és un reconeixement al seu esforç diari i a la seva destresa per mantenir la màxima qualitat de la gamba.

El Peix Blau ganxó

La incomparable qualitat de la Gamba de Palamós s'estén també a les varietats més exquisides de peix fresc, com el Peix Blau ganxó. Des de fa més de 25 anys, Sant Feliu de Guíxols organitza els mesos de maig i juny una campanya gastronòmica per homenatjar l'activitat més tradicional del municipi, la pesca del peix blau.

Una bona oportunitat per conèixer a fons la tradició pesquera que caracteritza la comarca del Baix Empordà és visitar l'Espai del Peix de Palamós, projecte del Museu de la Pesca. Es tracta d'una entitat que vol contribuir al coneixement, la sostenibilitat i la gastronomia dels productes pesquers desembarcats al port de Palamós posant en valor aquelles espècies poc cotitzades però amb un alt valor culinari i gastronòmic, i fent-ne pedagogia. Ofereixen una gran diversitat de tallers, visites guiades a la subhasta del peix i show cooking per a tot tipus de públics.