Salut
Publireportatge

L´eina que tracta lesions amb més efectivitat

El centre "Estudi Pilates Art en Moviment" fa un any que treballa amb la màquina Physium, la qual agilitza i escurça els terminis de recuperació

25-05-2017Meneame
Un pacient tractant-se amb el dispositiu Physium.
Un pacient tractant-se amb el dispositiu Physium.

RAQUEL GIRONÈS | GIRONA Esportistes amb grans marques vermelles en el seu cos han acaparat els flaixos dels mitjans de comunicació. L´últim a sumar-se a aquesta nova moda és el jugador del FC Barcelona Neymar da Silva. El causant d´aquestes marques és el tractament amb ventoses conegut com a cupping. Es tracta d´un sistema eficient que no deixa de tenir inconvenients, com són els hematomes. Això provoca que persones amb la pell sensible, amb les cames varicoses o amb problemes capil·lars i de coagulació no puguin sotmetre´s a aquest tractament.

Un inconvenient que supera la màquina Physium i que arriba a Girona de la mà de l´Estudi Pilates Art en Moviment (Carrer Nord, 18). Aquest nou tractament fisioterapèutic permet graduar la intensitat i la durada de la pressió de les ventoses, cosa que dona lloc a uns resultats invisibles. «A diferència del cupping, no provoca cap ruptura dels vasos sanguinis i es tracta d´un tractament indolor», destaca la fisioterapeuta del centre, Helena Ribot.

L´estudi ja fa un any que aposta per aquest sistema amb uns resultats excepcionals. Esportistes d´elit, motoristes, triatletes i persones anònimes amb dolors crònics, fatigues, molèsties postulars i lesions antigues han trobat el seu remei amb la màquina Physium. I és que aquest sistema agilitza i escurça els terminis de recuperació dels pacients, tant en patologies agudes com en cròniques. «També ajuda persones amb fibromiàlgia, problemes digestius i migranyes cròniques», destaca el fisioterapeuta Ricard Castel.

A més, la màquina Physium arriba allà on no arriben les mans del ?sioterapeuta perquè fa «un efecte diferent a causa de la pressió negativa dinàmica que efectua tant amb el braços fixos com els mòbils, que permet treballar els teixits de forma selectiva», apunta el fisioterapeuta Alfred Bruget.

Un altre dels aspectes on la Teràpia d´Alliberament Miofascial demostra ser un excel·lent sistema és el seu mètode de diagnòstic anomenat Saló Darder. Es tracta d´un sistema d´avaluació basat en identificar l´atrapament de les fàscies, que busca l´origen del dolor i com tractar-lo de forma eficaç i duradora. Amb aquest diagnòstic es pauta un tractament que té com a objectiu millorar la patologia del pacient i reconduir el cos cap a l´equilibri.

És aquí on també juga un paper important la tècnica del Pilates. A través d´un exercici actiu i dirigit, el pacient pot acabar de reequilibrar el cos i adoptar una postura i moviment correctes. Una tasca que des del centre realitza l´especialista en l´autèntic mètode de Pilates i amb contínua formació als Estats Units Ruth Basté