En l'actualitat, el càncer de pròstata és el tumor més diagnosticat en homes a Europa, amb un total de 28.000 casos nous cada any, segons dades de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM). És a dir, un de cada set homes serà diagnosticat amb un càncer de pròstata al llarg de la seva vida. Avui dia, el 97% dels pacients sobreviu al tumor gràcies a la detecció precoç per al seu tractament. En aquest sentit, la tecnologia més innovadora per a la detecció del càncer de pròstata és la ressonància magnètica multiparamètrica (3 Tesles) de Centre Mèdic Alomar, únic equip de ressonància de 3 Tesles en tota la província. És una prova no invasiva per al pacient, en què s'obtenen les millors imatges de la lesió tumoral.

La ressonància magnètica 3 Tesles permet seleccionar aquells pacients als quals és necessari realitzar una biòpsia, cosa que evita en més d'un 25% la realització d'aquesta prova de forma innecessària. Si mitjançant la ressonància es confirma un tumor, la biòpsia per fusió d'imatges o ECO-Fusió duplica la precisió de la detecció del càncer de pròstata fins a un 90% i permet localitzar i conèixer la grandària exacta del tumor. Aquesta tècnica de fusió és tan completa que la converteix en la prova més concloent per decidir el millor tractament de cada pacient.

El Grup Alomar segueix apostant per la tecnologia més capdavantera per al diagnòstic precoç i els tractaments mèdics més avançats, com la cirurgia robòtica Da Vinci. Quan es troba un tumor prostàtic, la precisió del robot per extirpar la pròstata permet preservar millor la continència urinària i la funció sexual. La cirurgia amb Da Vinci és mínimament invasiva, evita la lesió de teixits sans en les intervencions, i facilita una ràpida recuperació del pacient, reduint els dies d'hospitalització i complicacions postquirúrgiques.

El Grup Alomar, amb 23 centres diagnòstics i de tractament per tot Catalunya i Balears, compta amb una llarga experiència de més de 25 anys en el diagnòstic per ressonància magnètica i els tractaments mínimament invasius. Els beneficis de la cirurgia robòtica amb Da Vinci són molt coneguts en el camp de la urologia però són extensibles, amb els mateixos avantatges, a altres camps com: ginecologia, otorrinolaringologia, cirurgia toràcica, colo-rectal i bariàtrica (obesitat). Centre Mèdic Alomar ja és referent a escala internacional en el tractament del tremolor essencial, del Parkinson i d'ablació de la pròstata mitjançant ultrasons focalitzats ResoFUS. La cirurgia amb ultrasons és un procediment ambulatori, no invasiu, que utilitza ones d'ultrasons focalitzats en un punt per destruir el conjunt de les cèl·lules afectades.

ResoFUS permet eliminar el tremolor essencial i els tremolors causats per la malaltia del Parkinson sense necessitat d'obertura cranial. Es realitza d'una manera ràpida i indolora, en una única sessió de 4 hores, i amb resultats immediats i visibles en finalitzar el tractament. ResoFUS permet tractar el càncer de pròstata de baix risc, sense danyar ni els nervis ni el teixit sa del voltant. El tractament es realitza a través de la uretra, sense cirurgia, en una única sessió i de forma ambulatòria, i aconsegueix preservar també la funció erèctil i urinària.