Clínica Baviera és una companyia oftalmològica que ha estat pionera en cirurgia refractiva i en cirurgia de cataractes. De fet, actualment és el centre privat que acumula més cirurgies làser i intraoculars d'Europa, que en total són més d'un milió. La Dra. Gloria Olavarri, oftalmòloga Clínica Baviera Girona, ens detalla què és i quins són els principals avantatges que aporta aquesta cirurgia.

Com es realitza?

D'entre les diferents tècniques de cirurgia refractiva, la més freqüent és la de correcció visual per làser, que consisteix en la modificació de la curvatura de la còrnia mitjançant la utilització d'un làser per aconseguir que la imatge es projecti de manera correcta a la retina. No obstant això, en els pacients que, per les característiques del seu ull o pel seu alt grau de refracció, no siguin candidats, existeixen una altra sèrie de tècniques com la cirurgia intraocular.

Quina és la principal motivació per dur-la a terme?

Per a la majoria dels nostres pacients la comoditat és el principal motiu per decantar-se per la intervenció. Les ocasions en què solen experimentar aquesta millora de la seva qualitat de vida són múltiples; poder anar a la platja o a la piscina sense preocupar-se per les ulleres o lents de contacte. Poder viatjar sense haver de portar els líquids de les lents de contacte a la maleta. Poder utilitzar ulleres de sol que no estiguin graduades, fer exercici a l'aire lliure amb més llibertat i moltes més.

Quines persones poden sotmetre's a aquesta intervenció?

En general una persona es pot operar amb cirurgia làser a partir dels 18 anys, sempre que compleixi els requisits necessaris: que la seva graduació s'hagi mantingut estable almenys durant un any i que gaudeixi d'una bona salut visual, independentment del seu problema de refracció. No obstant això, caldrà analitzar de forma personalitzada cada pacient en una exhaustiva consulta preoperatòria en què veurem si és candidat a l'operació i quina tècnica és la més apropiada per a ell.

Quins avantatges té aquesta intervenció?

La cirurgia refractiva destaca per la seva eficàcia, seguretat i predictibilitat. A més, l'operació és senzilla per al pacient, ja que habitualment es realitza de manera ambulatòria (sense hospitalització), amb anestèsia tòpica (gotes) i el temps de recuperació sol ser curt.

Clínica Baviera Girona

Carrer d'Emili Grahit, 75

900 180 100

www.clinicabaviera.com