Salut

Les obres de la nova Clínica Girona avancen a bon ritme

Aquesta primavera s'ha acabat la fase de delimitació del perímetre de l'edifici i es procedirà al buidatge de terres. El nou edifici de la futura Clínica Girona ha d'estar enllestit a finals de l'any 2020, segons el calendari marcat

08-04-2019Meneame
Visita oficial a l'inici de la fase d'enderrocament de les naus.
Visita oficial a l'inici de la fase d'enderrocament de les naus.. ddg.

DDG Les obres de construcció de la nova Clínica Girona a l'entrada Sud de la ciutat avancen a bon ritme. A les portes de la primavera de 2019 les pantalles que delimiten el perímetre del futur edifici ja són gairebé acabades així com bona part de la biga de coronació de les mateixes, amb la qual cosa es podrà continuar amb la següent fase de buidatge de terres.

L'inici de l'enderrocament de les antigues naus existents al solar i de la neteja i urbanització de la zona es va fer el mes de febrer de 2018, però es va allargar uns quants mesos i es van fer de manera més lenta del que és habitual per l'existència de fibrociment (uralita) als sostres d'algunes de les naus, cosa que va obligar a realitzar aquests treballs amb mesures especials.

També es va retardar uns mesos poder tirar a terra les naus que estaven a tocar de les vies del tren, per l'endarreriment dels permisos per part d'ADIF, que només va deixar fer aquestes obres en un període molt limitat de temps i de matinada. Fins passat l'estiu no va començar a entrar la maquinària pesant i a finals de l'any 2018 es van iniciar pròpiament les obres de construcció de la nova Clínica Girona. En aquests primers mesos del 2019 s'està procedint a la fase de fonamentació, actualment en execució. El projecte arquitectònic de la futura Clínica Girona és signat per PMMT arquitectes. Serà un gran edifici amb tres plantes subterrànies i set per sobre del nivell del sòl a la banda que dona al carrer Barcelona i cinc pel costat de la via.

Segons descriu PMMT: «Es decideix fer un edifici nou a la mateixa ciutat que ampliarà molt la superfície de l'actual Clínica Girona, que passarà d'uns 13.000 m2 a 41.000 m2. Ampliarà tots els serveis, amb la qual cosa es convertirà en una clínica referència a Catalunya. Aquesta nova clínica disposarà de serveis com el d'urgències, diàlisi, un servei de diagnosi per la imatge exemplar, amb 16 sales d'imatge, consultes externes, fecundació assistida, anatomia patològica, rehabilitació, laboratoris, oftalmologia, quiròfans, bloc obstètric, hospital de dia, angiografia, endoscòpia, UCI, unitats d'hospitalització i tots els serveis generals necessaris per al funcionament de la clínica com farmàcia, cuina, neteja, esterilització, magatzems...». Els treballs de construcció de la nova Clínica Girona són obra de l'UTE liderada per Construccions Rubau, juntament amb Ortiz i Agefred. La direcció de l'execució de l'obra i el control de qualitat i la seguretat i salut va a càrrec de l'empresa d'arquitectura tècnica AT2 Serveis.

Tant l'enderroc de les naus com tota la part de moviment de terres va a càrrec de Transports Mateu. I hi treballen també algunes altres empreses especialitzades com ara Terratest, que s'encarrega de la part de fonamentació i pantalles, o Bis Estructures, en tot el que fa referència a l'estructura de l'edifici. La nova infraestructura ha d'estar enllestida a finals de 2020.