L'escriptor, professor i periodista olotí Lluís Busquets i Grabulosa, conegut per les seves novel·les i assajos, s'ha endinsat de ple en el registre poètic amb la publicació del poemari Si voleu, desllegiu-me (Antologia poètica inèdita).

En aquest llibre, el quart en la trajectòria de l'autor, Busquets hi plasma prop d'un centenar de poemes diferenciats en sis reculls on parla de les dues severes malalties que ha patit, dels elements de la natura; Nova York, Girona i la Garrotxa o de paisatges de primavera i estiu.

En el pròleg de l'obra, Laura Borràs fa un repàs de la trajectòria de l'escriptor pel que fa a la seva obra poètica, repartida al llarg de vint-i-cinc anys, i assegura que aquest volum «pren molta més volada que no pas l'obra poètica publicada anteriorment».

D'altra banda, Borràs presenta el recull com una «tria generosa de versos inèdits que està cridada a fixar la veu poètica de Lluís Busquets i Grabulosa», que descriu com un escriptor amb «una personalitat refractària al convencionalisme, impossible d'encasellar, gairebé díscola: sempre a contracorrent». Amb tot, l'autor convida el lector a acompanyar-lo al seu «viatge fet de vida i de paraules» a través d'una poesia sensible, emotiva i reflexiva, extreta de la pròpia peripècia vital.

Si voleu, desllegiu-me (2019) és el quart recull poètic de Lluís Busquets i Grabulosa, i que arriba després dels poemaris Passarelles (1980), Tríptic de les arrels (1983) i Els ulls en la font (2004).