Els carrers i places d´Olot acullen aquests dies diferents fires i actes per celebrar la Fira de Sant Lluc. La festa manté l´activitat al centre de la ciutat amb 11 espais i més de 50 activitats previstes. Tenint en compte l´afluència de públic familiar a les darreres edicions, aquest any s´ha fet un especial èmfasi a les activitats destinades a les famílies, sense deixar de banda les activitats més tradicionals de la fira. Una nova edició d´Olot Dibuixa, la matinal de Scrabble, un concert de Reggae per xics, la segona fira de Playmobil i un espai d´skate i scooter complementen, entre d´altres, les propostes familiars de Sant Lluc.

La programació va començar ahir amb la Fira Ramadera a l´esplanada de Can Marcè, amb una trentena de tancats de bestiar boví, oví, cabrum i equí, a més d'una exposició de maquinària forestal i parades relacionades amb el món agrícola. El sector del Firalet, plaça Balmes i carrers adjacents va acollir el mercat extraordinari de roba amb més de 140 parades de roba i complements.

La major part dels actes tindran lloc demà. És el cas de la 63a edició de la Fira del dibuix. Una cinquantena de pintors exposaran i vendran els seus dibuixos al llarg de tot el dia a la plaça de Josep Clarà acompanyats per la Fira del Disc a les voltes de la mateixa plaça.

La Fira del dibuix, organitzada pel Patronat de la fira del dibuix d´Olot es complementa amb una desena d´activitats dirigides tant a públic adult com familiar que es portaran a terme durant tot el cap de setmana en el marc d´Olot Dibuixa.

Durant aquests dies, la plaça Major serà l´escenari d´un nou espai lúdic per jugar en família: el Tastajocs. Hi haurà tres espais: un d´experimentació i joc lliure, un segon on es podran realitzar tallers creatius i, per als més grans, un espai de jocs de taula i de construcció amb propostes clàssiques i més modernes, d´estratègia, que fomenten la cooperació, circuits i jocs d´enginy.

A partir de demà a la tarda, després que hagi tingut lloc el mercat de col·leccionisme i andròmines de 9 a 14 hores, la plaça del Mig es convertirà en un espai de venda i tallers on el Playmobil serà l´eix conductor fins al diumenge al vespre.

Seguint amb la programació familiar i estrenant el nou espai del Firal Petit, el Servei de Català Olot -la Garrotxa organitza, en commemoració dels 150 anys del naixement de Pompeu Fabra, una matinal de Scrabble el matí de l´endemà. A les 17 hores i al mateix espai, la música prendrà el protagonisme amb el concert de The Penguins - Reggae per Xics. El diumenge, durant tot el dia, el Firal Petit es convertirà en un espai on practicar skate i scooter amb rampes, monitors i material per gaudir d´aquest esport amb cada vegada més aficionats grans i petits.

Fira del Vehicle

Pel que fa a la resta d´espais de la fira i durant tot el cap de setmana, es manté la Fira del Vehicle d'Ocasió al Firalet, que arriba a la seva 9a edició amb 8 concessionaris i més de 130 vehicles; el mercat d´artesania, que retorna al Firal amb més d´una seixanta de parades alimentàries i no alimentàries; i les atraccions infantils que s´ubicaran com sempre al passeig de la Muralla.

Les entitats sempre tenen un paper destacat a la fira amb la trobada castellera organitzada pels Xerrics a la plaça Esteve Ferrer demà a les 17.30 hores; l´actuació de l´escola de l´Esbart Olot donarà la benvinguda a la plaça del Mig demà mateix a les 18 hores; així com la tradicional trobada de puntaires organitzada per Òmnium Garrotxa el diumenge al matí i la tractorada del Motor Antic Garrotxa que enguany sortirà del costat de la plaça de Braus a les 10 hores del mateix diumenge.

La plaça de Braus serà l´escenari de l´exhibició eqüestre que tindrà lloc d´11 a 13 hores del diumenge amb demostracions de doma, horseball i carruatges.

Finalment i durant tot el cap de setmana, hi haurà entrada gratuïta als museus de la ciutat i els comerços obriran es seves portes.

«Coincidint amb el cap de setmana de Sant Lluc, el dissabte a la tarda farem un acte per donar la benvinguda a la plaça del Mig i, el diumenge al matí, hi haurà jornada de portes obertes a la residència Sant Jaume», va anunciar el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, a la presentació dels actes.

La Fira de Sant Lluc és organitzada per DinàmiG, amb la col·laboració d´una quarantena d´entitats i empreses de la comarca, així com amb el suport de la Diputació de Girona i Aquambiente.