Tercera edat
diaridegirona.cat >Tercera edat>

25 anys al servei de la gent gran

Publireportatge

25 anys al servei de la gent gran

La residència Pi i Sunyer organitza dimecres vinent una jornada d'olimpíades, en què participaran set centres més de l´Alt Empordà

19-05-2017TuentiMeneame
Entrada de la residència Pi i Sunyer situada a Roses
Entrada de la residència Pi i Sunyer situada a Roses. DdG.

RAQUEL GIRONÈS | DDG La residència Pi i Sunyer celebra enguany 25 anys d’assistència a la gent gran. El centre es troba ubicat en un entorn privilegiat, dins del municipi de la Vila de Roses. El complex va obrir per primera vegada les portes al març del 1992, exclusivament com a residència per a la gent gran. Al llarg d’aquesta extensa trajectòria, el centre s’ha convertit en un complex que ofereix diferents serveis assistencials a la gent gran.

El centre ha deixat de ser exclusivament una residència per passar a ser un centre complet que ofereix assistència les 24 hores, àpats a domicili, servei de centre de dia, servei d’atenció domiciliària i servei d’habitatges.

El principal servei que ofereix el centre Pi i Sunyer és la residència assistida en què, durant les 24 hores del dia, els usuaris reben atenció bio-psicosocial, atenció sanitària, atenció psicològica i social, amb un treball interdisciplinari, d'acord amb els diferents graus de dependència. Aquest servei està destinat tant a persones vàlides, com a persones amb una demència severa i que necessiten una atenció continuada.

La residència ofereix 112 places per a persones que necessitin un servei de residència assistida. D'aquestes places, 80 estan concertades per la Generalitat de Catalunya i 32 són privades.

Si es redueixen els serveis oferts respecte a la residència assistida, existeix el Centre de dia, un servei que està obert de les 8 del matí a les 8 del vespre. En aquest cas, les persones que hi assisteixen són força autònomes i és al centre de dia on troben un lloc on entretenir-se i passar una bona estona, ja que la major part d’ells estan sols a casa o els familiars treballen. També, és clar, reben un control diari de la seva alimentació, higiene i pauta de medicació. El Centre de dia disposa de 25 places, de les quals 20 són concertades amb la Generalitat i 5 són privades.

Un altre dels serveis que ofereix la residència, des de fa tres anys, són els àpats a domicili. El servei consisteix a assegurar-se que les persones fan almenys un àpat calent, correcte i adequat al dia. Destinat normalment a persones que viuen soles, aquest servei desenvolupa una funció més social, ja que també controla quina és l'evolució d'aquestes persones. Actualment, un total de 15 persones utilitzen l’àpats a domicili.

L’última aposta de la residència Pi i Sunyer és el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), que porta a terme el centre des del passat mes de gener. A més, el complex ofereix pisos tutelats a la gent gran.

El 2017, un any d’aniversari
Enguany el centre està d’aniversari celebrant els seus 25 anys de trajectòria. El primer acte de celebració va tenir lloc el passat mes de març amb un dinar íntim entre els residents i el personal de la residència. La propera cita serà el pròxim dimecres amb una jornada d’olimpíades comarcals, on participaran 7 de les 10 residències de l’Alt Empordà, realitzant proves adaptades. L’acte finalitzarà amb un dinar de germanor amb tots els participants.

L’acte central de celebració del 25è aniversari es durà a terme els dies 17 i 18 de juny amb l’organització d’una Fira d’Entitats Assistencials, on participaran diferents empreses del sector.

Per la tercera setmana del mes de setembre, la residència està preparant una festa vintage amb la col·laboració de l'Associació Motor Club Tocats pels Clàssics de Roses, que portaran al centre Pi i Sunyer cotxes clàssics.

I, finalment, a finals del mes de novembre, el centre prepara un acte de cloenda dels actes de celebració amb sorpreses per als participants.